logo
0
0 €
Zdieľať

Cyklovozík je skvelý parťák na výlety

Chceli by ste vziať svojho „drobca“ na výlet na bicykli, ale detská sedačka sa vám z rozličných dôvodov nehodí? Riešením, ktoré je elegantné, jednoduché a bez akýchkoľvek starostí navyše, môže byť cyklovozík. Využiteľný je pre deti vo veku od 9 mesiacov, zakúpiť si môžete model pre 1 aj pre 2 deti a je vhodný aj do náročnejšieho terénu.

Cyklovozík je skvelý parťák na výlety

Čo sú cyklovozíky a na aké príležitosti sa hodia

 

 

Cyklovozíky sú  špeciálne vozíky pripojiteľné za bicykel. Je to praktické a komfortné riešenie pre spríjemnenie voľného času aj pre športovanie. Väčšinu modelov je možné zmeniť na kočiar alebo vozík na behanie a korčuľovanie, majú teda viacnásobné využitie. Ak máte radi aktívny životný štýl a nechcete nechávať dieťa doma, je to skvelé riešenie!

 

Váš drobec môže sledovať nerušene okolie, v niektorých prípadoch je to aj skvelý nástroj na uspatie dieťaťa, napríklad počas poobednej prechádzke po sídlisku a okolí.

 

Naše cyklovozíky sú vybavené veľkými kolesami a kvalitným odpružením, takže ani prechádzka po poľnej alebo lesnej ceste nebude žiadny problém! Na výber sú vozíky pre 1 dieťa aj pre 2 deti, skrátka, nikto nepríde o zážitky z výletu.

 

Veľkou výhodou cyklovozíkov je, že sa dajú veľmi ľahko a rýchlo uskladniť, či už do auta alebo aj u vás doma v byte, takže nezaberú ani príliš veľa priestoru.

 

Navyše, multifunkčné cyklovozíky sa pýšia svojou funkčnosťou a praktickosťou. Viete si z nich spraviť kočík na prechádzku, bežci sa zas určite potešia aj možnosti pripojenia sady na behanie a korčuľovanie. Niektoré modely je možné využívať už od 9. mesiaca života vášho dieťaťa, vozíky tak ponúkajú plynulú jazdu pre celú rodinu bez výnimky.

 

Cena cyklovozíkov sa odráža od ich celkovej kvality. Najlacnejšie modely sú väčšinou v základnej výbave s menej komfortným vybavením, modely vyššej cenovej kategórií sú vybavené väčšími kolesami a sú z kvalitnejších materiálov. 

 

 

 

 

Vlastnosti, kritéria a parametre pri výbere cyklovozíka


 

 

Výber najvhodnejšieho cyklovozíka môže ovplyvniť viacero faktorov. Prvým je terén, po ktorom sa s ním budete pohybovať, druhým zas jeho využitie na rôzne aktivity. Aby ste boli s modelom spokojný, treba pozerať na niektoré dôležité vlastnosti a kritéria.

 

Ak ide o výber najvhodnejšieho cyklovozíka, tak:

 

·pri každom modely je potrebné zvážiť jeho bezpečnosť, naše cyklovozíky sú najčastejšie vybavené 3 alebo 5 bodovými pásmi a bezpečnostným svetlom

 

·nastaviteľné pružiny vám umožnia správne vyvážiť váhu dieťaťa tak, aby si nerovnosti na vozovke ani nevšimlo

 

·pri kúpe si už nemusíte zaťažovať hlavu nad tým, či mať kočík, cyklovozík je veľmi návykové a komfortné riešenie na rôzne aktivity

 

·si všímajte, či viete cyklovozík pripojiť na nielen na bicykel, ale či ho viete použiť aj nad inými aktivitami, najmä na behanie alebo korčuľovanie

 

·hmotnosť vozíkov sa pohybuje od 9 do14 kg, podľa toto rátajte so záťažou na cestách

 

·pokiaľ máte dvojičky alebo dve deti, výrobcovia mysleli aj na dvojmiestné vozíky, niektoré modely sú teda využiteľné aj prie tieto prípady

 

·väčšina cyklovozíkov je dnes vybavená aj priestranným batožinovým priestorom, jeho veľkosť zvážte podľa toho, na ako dlho ho budete využívať

 

·pri výbere je potrebné zvážiť aj dostatok priestoru vo vozíku, aby sa dieťa počas jazdy cítilo čo najviac komfortne

 

·pozrite sa na cyklovozík aj očami dieťaťa, najmä ak ide o výhľad z neho na okolie, ten by mal byť dostatočný, aby si váš drobec užil cestu naplno

 

·nemenej dôležitým kritériom je výrobca, u nás máme iba overenú značku SCOOL

 

 

Pre 1 dieťa aj pre 2 deti, tu sú tipy na TOP modely

 

 


Cyklovozíky v našom eshope splnia aj tie najnáročnejšie požiadavky, či už máte doma jedného alebo aj dve ratolesti. Využijete ich v meste aj v prírode bez ohľadu na terén a vzdialenosť.

 

Nech sa páči, do vašej pozornosti dávame tieto modely:

 

TaXXi Elite 1

Ak čakáte do rodiny malý prírastok a obávate sa, že na niekoľko rokov bude vašou najobľúbenejšou destináciu detské ihrisko, žiadne obavy! Tento cyklovozík je určený pre deti už od 9. mesiaca života a má hneď niekoľko skvelých využití. Model s hmotnosťou 15,9 kg má nosnosť až 35 kg, takže ho môžete využívať naozaj dlho. Má využitie ako klasický kočík, detský vozík za bicykel s dvoma koncami na ťahanie a tiež ako bežecký a turistický kočík s aktívnou brzdou. Na čo teda ešte čakať, že?


 

TaXXi Elite 2

Model Elite 2 je určený pre dve deti súčasne. Výhodou sú veľké bočné okná, vďaka ktorým si deti užijú okolitý svet počas jazdy. Cyklovozík je vybavený precíznym odpružením, takže sa netreba báť o dostatočne komfortnú jazdu aj na nerovnostiach cesty. 5 bodový pásový systém vám zaručí, že vaše deti budú počas jazdy v bezpečí. Batožinový priestor má objem až 40 litrov, takže si určite zbalíte na rodinný výlet všetko, čo si zaumienite! Ak sa nechcete obmedzovať, tento kúsok je TOP voľba!


 

TaXXi Elite 2 Cyklovozík a kočík 2v1

Tento kúsok s funkciou buggina sa pýši hlavne priestorom pre dve deti naraz s dostatočným pohodlím v oblasti ramien a bokov. Jeho integrovaný kufor vám zaručí, že si odnesiete so sebou všetky doplnky či batožinu, ktoré pri sebe potrebujete. Viacnásobne nastaviteľná rukoväť sa prispôsobí vaším potrebám tak, aby všetko sedelo s maximálnym pohodlím. Model TaXXi je stvorený na bezpečné výlety s vašimi ratolesťami a s funkciou 2v1 má univerzálne využitie.


 

TaXXi Pro 2

Nemecký cyklovozík má výbornú cenu, navyše s nadpriemerným pomerom ku kvalite jeho spracovania. Jeho konštrukcia je z hliníka s hmotnosťou len 18,9 kg. Model má 2 sedadlá a je vybavený bezpečnostnými svetlami a 3 bodovými bezpečnostnými pásmi. Tiež má dostačujúci batožinový priestor a jeho oranžový dizajn si vaše dieťa určite obľúbi. S týmto nemeckým parťákom zažijete určite veľa nových a skvelých zážitkov, či už pôjde o krátky výlet po meste, alebo sa rozhodnete aj pre celodennú aktivitu.

 

 

 

 

Nezabudnite na príslušenstvo, doplnky či zimnú výbavu

 


Rovnako ako k bicyklom a kolobežkám, máme v našom e-shope príslušenstvo aj pre cyklovozíky. Výrobcovia mysleli aj na detaily, ktoré určite oceníte, či už ide o doplnky pre nápoje a odkladanie nejakých vecí, alebo aj o zvýšenie pohodlia a bezpečnosti vašich drobcov v cyklovozíku. Samozrejme, u nás nájdete iba značkový tovar!

 

Čo sa týka bežného príslušenstva, to zahŕňa:

 

·pre model ELITE 2 a TaXXi Pro 2 máme v ponuke organizér s držiakom na nápoje a zapisovacím, odkladacím priestorom, čo je na dlhšej trase výhodou

 

·krycia plachta SCOOL na cyklovozík v dobe, keď ho nepoužívate, tá naša je kompatibilná s modelom PRO a ELITE, taktiež je vhodná pre jedno aj dvojmiestné cyklovozíky.

 

·k cyklovozíku máme v ponuke navyše aj TaXXi set na behanie a korčuľovanie, vďaka veľkému kolesu máte zaručenú výbornú smerovú stabilitu a menší valivý odpor

 

·do zimných dní značka S´COOL ponúka zimný fusak, ktorý je navyše z nepremokavého materiálu, vak je s nánožníkovou podšívkou a zahreje každé dieťa

 

Dôležitou súčasťou doplnkov pre detičky od prvého do 9. mesiaca života, alebo do 9 kg, jemiminkovník. Ten je z príjemného mikroplyšu a s 3-bodovým systémom pásov. Je kompatibilný do všetkých bežných cyklovozíkov, poťah je odnímateľný a prateľný. Tento kúsok sa dá zostaviť bez náradia a váš drobec si užije pohodlnú jazdu!

Zdieľať

Janko Hruska

Prihláste sa na odber nášho newslettera

Už nikdy nezmeškajte novinky zo sveta Origos.